De Teelt

De Cymbidium komt oorspronkelijk uit de Himalaya. Rond 1900 namen de Engelsen de eerste Cymbidiumplanten mee naar Europa. Na kruisingen tussen verschillende soorten ontstonden er langzamerhand steeds meer soorten en kleuren. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds soorten gekruist in de zoektocht naar nieuwe en verbeterde soorten.

Uit de kruising ontstaat een meristeemplant, waarna het ongeveer twee jaar duurt voordat deze zijn eerste takje geeft. Deze planten staan eerst in de opkweekkas. 

 

 

 

Na de eerste periode potten we de plant over naar een grotere pot en gaat hij naar de productiekas. Ieder jaar groeit de plant groter en geeft hij meer bloemen en langere takken. Wanneer de planten te groot worden gaat zowel de productie als kwaliteit achteruit. In dat geval worden de planten vervangen.

 

 

 

 

De takken worden met elastiek geleid om rechte takken te produceren. Wanneer de takken het juiste bloeistadium hebben, kunnen ze geoogst worden. We snijden de takken dan van de plant en transporteren ze via een oogstkar naar de schuur.

 

 

 

In de schuur krijgen de takken een watertube en verpakken we ze in een luxe hoes. We leggen de bloemen gemengd met andere kleuren in een doos en maken ze klaar voor verder transport naar de verschillende vestigingen van Royal Flora Holland, of ze gaan direct naar de klant. 

Via de verschillende exporteurs op Flora Holland worden de bloemen getransporteerd naar bloemenwinkels over de hele wereld.

 

 

 

 

 KLAAR VOOR DE CONSUMENT!!